Röstirondje met baba ganoush en sesam
15 min bereidingstijd + afkoelen
30 min in de oven of barbecue
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Prik met een vork her en der wat gaatjes in de aubergine. Leg de aubergines op de bakplaat en pof ze in de voorverwarmde oven in 30 minuten gaar, tot een prikker makkelijk door het zachte vruchtvlees glijdt. Poffen in het vuur van de Ofyr of barbecue kan ook. Laat de aubergine afkoelen.
- Bereid de röstirondjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. De rondjes kunnen ook in ongeveer 10 minuten op de Ofyr of barbecue worden geroosterd.
- Verwijder intussen de steelaanzet en de schil van de gepofte aubergine. Pureer met de staafmixer het vruchtvlees met de knoflook. Breng de baba ganoush op smaak met de tahini, het citroensap, zout en peper.
- Leg de röstirondjes op een schaal. Schep er wat baba ganoush op. Bestrooi de hapjes met het sesamzaad en de blaadjes van de takjes koriander.
- Baba ganoush is een dip van zijdezachte gepofte aubergine. Geroosterd in het vuur krijgt de auberginedip ook nog eens extra smaak.
- Tip: Bewaar de rest van de baba ganoush in de koelkast. Lekker bij een salade van rucola, miniröstirondjes en gegrilde groenten.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 115 kcal
- 5 g vet waarvan 1 g verzadigd
- 13 g koolhydraten
- 3 g eiwit
- 3 g vezels
- 0,4 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen